'Of ik schrok toen trainer Peter Bosz zei dat hij dat in mij zag? Ik was verrast'

'Of ik schrok toen trainer Peter Bosz zei dat hij dat in mij zag? Ik was verrast'

23-01-2017 12:58
6

Daley Sinkgraven is sinds dit seizoen een linksback en die transformatie gaat niet vanzelf. Rinus Israël is als rapporteur van De Telegraaf kritisch op de Ajacied.

"Dat is een hele goede speler, maar absoluut geen verdediger", aldus Israël in het dagblad over Sinkgraven. "Die jongen kan echt wel voetballen, maar verdedigend mankeert er van alles aan. Positioneel staat hij te vaak niet goed en in Utrecht werd hij geregeld heel simpel voorbijgelopen."

Sinkgraven geeft in de Volkskrant toe ook zelf te moeten wennen. "Of ik schrok toen trainer Peter Bosz zei dat hij een linksback in mij zag? Ik was verrast. Terwijl hij zijn verhaal deed, had ik even nodig om het te plaatsen. Vervolgens heb ik de knop omgezet en tegen mezelf gezegd: Oké, het is niet mijn positie, maar ik ga honderd procent mijn best doen."

"Ik vind het moeilijk te zeggen of ik een middenvelder of een verdediger ben. Het is misschien te vroeg om te stellen dat ik in mezelf de rest van mijn carrière een linksback zie, maar voor nu heb ik er plezier in. Zolang er geen aanleiding voor is, hoef ik niet terug naar het middenveld", besluit Sinkgraven.