In het kort: Algerije uitgeschakeld op Afrika Cup, Cambuur-duo naar De Graafschap

In het kort: Algerije uitgeschakeld op Afrika Cup, Cambuur-duo naar De Graafschap

23-01-2017 22:04
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Algerije kan favorietenrol niet waarmaken
Algerije is uitgeschakeld in het toernooi om de Afrika Cup. De favorieten speelden met 2-2 gelijk tegen het al voor de kwartfinale geplaatste Senegal. Omdat Tunisië met 2-4 van Zimbabwe won, deed de uitslag van Algerije er echter niet meer toe. Algerije is met twee gelijke spelen en één nederlaag dus uitgeschakeld. 

Labylle naar MVV Maastricht
Leroy Labylle heeft een contract getekend bij MVV Maastricht. De Belg ligt daardoor tot medio 2018 vast in Maastricht. De afgelopen twee jaar speelde Labylle ook al voor MVV. Het eerste half jaar speelde hij op huurbasis in Limburg (Labylle was eigendom van PEC Zwolle). Daarna kreeg hij een contract voor anderhalf seizoen. 

Markovic op huurbasis naar Hull City
Lazar Markovic speelt tot het einde van het seizoen bij Hull City. De middenvelder wordt voor een half jaar gehuurd van Liverpool, dat geen perspectief meer zag in de 22-jarige Markovic. Mede daarom werd Markovic in de eerste seizoenshelft verhuurd aan Sporting Lissabon. In Portugal kwam Markovic tot 205 minuten, waarin hij één keer scoorde. 

Cambuur-duo nu bij De Graafschap
Sandor van der Heide is per direct de nieuwe assistent-trainer van De Graafschap. Daarmee wordt de samenwerking met Henk de Jong nieuw leven ingeblazen. Het tweetal werkte vorig seizoen samen bij SC Cambuur, maar al na een paar maanden werd Van der Heide ontslagen. In februari 2016 stapte De Jong zelf op bij Cambuur. Van der Heide gaat de job combineren met zijn baan als trainer bij IJsselmeervogels. Het contract van Van der Heide loopt tot het einde van dit seizoen. 

Busquets moet toekijken
Sergio Busquets heeft zijn enkel verstuikt en moet daardoor enkele weken toekijken. De middenvelder moest al na acht minuten het veld verlaten, tijdens Eibar - FC Barcelona (0-4). Onderzoek heeft maandag uitgewezen dat de blessure relatief meevalt. Gevreesd werd voor een ernstigere blessure. 

PSV'ers keren terug
Jurgen Locadia heeft zich weer gemeld op het trainingsveld van PSV. Dat meldt De Telegraaf. De aanvaller, die door blessures eind augustus zijn laatste duel speelde voor PSV, ging op De Herdgang individueel aan de slag met Luc Nilis en fysio Cees van der Linden. Ook Steven Bergwijn was weer op het trainingsveld te vinden.

Madrid moet twee spelers missen
Real Madrid-spelers Luka Modric en Marcelo staan enkele weken aan de kant door spierblessures. De twee kwamen niet ongeschonden uit de strijd van hun club met Málaga (2-1). Modric kampt met klachten aan zijn rechterbovenbeen en staat zo'n twee weken aan de kant. De Braziliaanse linksachter Marcelo staat langer buiten spel: door een kwetsuur aan zijn linker bovenbeen moet hij zo'n drie tot vier weken toekijken.