'Einde aan Belgische transfersoap: ex-Ajax-target Bailey kiest voor Duitse club'

'Einde aan Belgische transfersoap: ex-Ajax-target Bailey kiest voor Duitse club'

24-01-2017 08:28
4

De transfersaga rond Leon Bailey nadert eindelijk zijn voltooiing. De keuze van de negentienjarige Jamaicaan is gevallen op Bayer Leverkusen, zo meldt Het Laatste Nieuws. Hij heeft al een persoonlijk akkoord bereikt met de Duitse club. 

Een winters vertrek van de smaakmaker van KRC Genk hangt al enige tijd in de lucht. Na een gesprek met de Nederlandse trainer Albert Stuivenberg werd besloten om hem niet op te nemen in de wedstrijdselectie voor het duel met Kortrijk dinsdagavond. Bailey miste een training, maar de op handen zijnde transfer lijkt ook een rol te hebben gespeeld in die beslissing.

Wedden

Meer odds

Bailey bezocht zondag samen met halfbroer Kyle en vader Craig Butler de wedstrijd van Leverkusen tegen Hertha BSC (3-1). Voor de aanvaller ligt een meerjarig contract klaar in de BayArena met een jaarsalaris van 1,5 miljoen euro. De nummer acht van de Bundesliga zou naar verluidt zo'n 23 miljoen euro overmaken en troeft onder meer AS Roma, Everton, Bournemouth en OSG Nice af.

Genk is niet happig op een transfer van Bailey, maar lijkt het grote geld niet te kunnen weigeren. Afgelopen zomer had ook Ajax interesse voor Bailey, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij de Belgische club. In 35 wedstrijden was hij al goed voor acht goals en tien assists.