FC Utrecht laat international gaan: 'De mogelijkheden waren hier beperkt'

FC Utrecht laat international gaan: 'De mogelijkheden waren hier beperkt'

31-01-2017 22:04
2

FC Utrecht laat na Menno Koch en Rodney Antwi nog een speler gaan op deadlineday. Rubio Rubin verlaat de nummer zes van de Eredivisie voor het Deense Silkeborg IF.

Het gaat volgens Utrecht om een definitieve overstap. Silkeborg neemt het contract dat nog doorliep tot medio 2017 over van de Domstedelingen, die de Amerikaanse aanvaller geen perspectief konden bieden. De twintigjarige Rubin speelde sinds 2014 voor Utrecht.

Na een spectaculaire start verdween de viervoudig international van de Verenigde Staten langzaam uit beeld. Hij speelde dit seizoen alleen in augustus drie wedstrijden voor de hoofdmacht van Utrecht en kiest nu het hazenpad naar Silkeborg. Bij de Deense club komt Ajax-spits Kasper Dolberg vandaan.

"Het was een wens van Rubio om in aanmerking te komen voor een basisplaats bij een team in een Europese competitie. De mogelijkheden bij FC Utrecht waren beperkt. Met deze transfer gunnen wij hem de mogelijkheid om elders voor zijn kans te gaan", licht trainer en technisch manager Erik ten Hag toe.