Overmars: 'Jammer dat het zo gelopen is, maar dit is voor iedereen het beste'

Overmars: 'Jammer dat het zo gelopen is, maar dit is voor iedereen het beste'

31-01-2017 22:55
7

Marc Overmars vindt dat het vertrek van Tim Krul bij Ajax het beste is voor alle partijen. De 28-jarige doelman staat in de tweede seizoenshelft onder de lat bij AZ.

De Alkmaarse club sloeg dinsdagavond toe en huurt Krul tot het einde van het seizoen van Newcastle United. In de eerste seizoenshelft kwam de Oranje-international niet aan de bak bij Ajax. Zijn inbreng bleef beperkt tot zes officiële wedstrijden voor Jong Ajax.

"Ook al hebben we liever drie Eredivisie-waardige keepers in de A-selectie, ik denk dat dit voor iedereen het beste is", verklaart directeur spelersbeleid Marc Overmars op de Ajax-website. "Newcastle wil graag dat hij speelminuten maakt en Tim zelf wil na zijn lange revalidatie ook wedstrijden keepen op een zo hoog mogelijk niveau."

"André Onana heeft zich de afgelopen maanden erg goed ontwikkeld en zijn plaats onder de lat afgedwongen. Dat was voor Tim een erg lastige situatie, al hebben we daar nagenoeg niks van gemerkt want hij heeft zich professioneel opgesteld. Het is jammer dat het zo gelopen is. Wij wensen hem veel succes in zijn verdere carrière", besluit Overmars.