Champions League-plaatsing in gevaar voor United na blamage

01-02-2017 23:10
3

Manchester United zal in het restant van het seizoen nog alle zeilen moeten bijzetten om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Champions League. De ploeg van trainer José Mourinho kwam in eigen huis niet langs laagvlieger Hull City (0-0).

Manchester United - Hull City 0-0
Manchester United blijft uiterst wisselvallig presteren in de Premier League. De ploeg heeft het in eigen huis vaak lastig met laagvliegers en daarop vormde Hull City geen uitzondering. Met Daley Blind in de basis had United weliswaar een overwicht, maar Blind, Paul Pogba en Zlatan Ibrahimovic slaagden er niet in om de uitblinkende doelman Eldin Jakupovic te passeren. Ook na rust bleek de Hull-sluitpost telkens een niet te nemen horde. Met een beetje pech had Hull zelfs de zege uit het vuur gesleept op Old Trafford. Lazar Markovic trof de paal.

Stoke City - Everton 1-1
Ronald Koeman slaagde er niet in om met Everton de volle buit mee te nemen bij Stoke City. De thuisploeg kwam zelfs op voorsprong door Peter Crouch, die zijn honderdste Premier League-goal liet aantekenen. Stoke, waar Ibrahim Afellay, Bruno Martins Indi en Erik Pieters meededen, zag Everton in de tweede helft langszij komen door eigen toedoen. Ryan Shawcross passeerde zijn eigen doelman: 1-1.