Geweldige stunt van Heracles Almelo: met 10 man van 1-0 naar 1-3

04-02-2017 21:36
9

Een van de mooiste comebacks van de Eredivisie is zaterdag geleverd door Heracles Almelo. De Heraclieden stonden na een uur spelen met 1-0 achter tegen Willem II en waren nog maar met z'n tienen door de vroege rode kaart van keeper Bram Castro, maar wonnen in een bizarre omwenteling met 1-3 in Tilburg.

Het leek een kansloze avond te gaan worden voor Heracles toen Castro na 21 minuten spelen van het veld werd gestuurd en Fran Sol de gegeven penalty benutte oog in oog met invaldoelman en debutant Renze Fij. Maar waar de wedstrijd na de 1-0 al gespeeld leek, was dat allerminst het geval.

Binnen zes minuten in de tweede helft keerde Heracles Almelo de 1-0 achterstand in ondertal om in een 1-3 voorsprong. In de 62e minuut zorgde Peter van Ooijen voor de 1-1, drie minuten later was het Kristoffer Peterson die de 1-2 binnenknalde en weer drie minuten later was het Robin Gosens die zeer verrassend voor de 1-3 zorgde.

Heracles staat nu op de elfde plek in de Eredivisie met 24 punten en is daarmee over Willem II (twaalfde) geklommen.