Dit was de ochtend: Cocu prikkelt backs, Memphis krijgt zware onvoldoende

Dit was de ochtend: Cocu prikkelt backs, Memphis krijgt zware onvoldoende

06-02-2017 12:00
2

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Memphis maakt vooralsnog totaal geen indruk bij Lyon
Memphis Depay heeft tot nog toe niet bepaald kunnen imponeren bij zijn nieuwe club Olympique Lyon. De aanvaller werd voor een miljoenensom overgenomen van Manchester United, maar heeft vooralsnog geen potten kunnen breken. Vooral op social media is de hoon niet van de lucht. Het toonaanevende L'Équipe gaat zelfs nog een stap verder door Memphis met een 2 te 'belonen' voor zijn optreden tegen Saint-Etienne. (Twitter/L'Équipe)

Kluivert is vader en technisch directeur tegelijk
Patrick Kluivert was zondagmiddag in Kerkrade om zoon Justin aan het werk te zien tijdens Roda JC-Ajax. De technisch directeur van Paris Saint-Germain zat echter niet alleen als voetbalvader op de tribune, maar liet ook zijn blik vallen op enkele spelers van de Amsterdammers. "Ik zit hier voor mijn zoon, maar het zijn wel dingetjes die je als directeur meeneemt." (De Telegraaf)

Withete voetbalvrouw fileert Van Persie
Robin van Persie heeft zondag geen vrienden gemaakt in de confrontatie tussen zijn club Fenerbahçe en Besiktas. Door een goal van de Nederlandse spits won Fener nipt met 1-0, maar onder meer een voetbalvrouw is witheet na de acties van Van Persie. In het duel smeerde Van Persie zijn tegenstander Dusko Tosic een rode kaart aan. Diens vriendin Jelena Karleusa liet meteen van zich horen op Twitter: 'R. van Persie is een domme klootzak. Breek een been, lul.'

Kersverse Ajax-aankoop Neres slaat tegenstander
David Neres staat in de spotlights sinds zijn overstap van São Paulo FC naar Ajax. Na een geniale assist voor Brazilië onder 20 tegen Uruguay zorgde hij tegen Venezuela opnieuw voor wat ophef. Hij gaf zijn tegenstander een tik en bezorgde hem zodoende een bloedneus. Het voorval bleef echter onbestraft. (Twitter)

Cocu maakt Willems en Arias boos
PSV-trainer Phillip Cocu denkt de sleutel te hebben gevonden: Jetro Willems moet geprikkeld worden. Het recept? Hem boos het veld in laten gaan. En dat geldt ook voor Santiago Arias, meent de oefenmeester. "Arias en ook Willems moeten 'boos' zijn om de echte verbetenheid en scherpte te brengen. En soms moet je ze als trainer dan even helpen om 'boos' te kunnen zijn', aldus Cocu. (Algemeen Dagblad)