Dit was de ochtend: Petrovic en ADO uit elkaar, Klaassen wikt en weegt

Dit was de ochtend: Petrovic en ADO uit elkaar, Klaassen wikt en weegt

07-02-2017 12:00
4

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Petrovic vertrokken bij ADO
Begin februari is het dan toch zover: het eerste vertrek van een Eredivisie-trainer is een feit. Zeljko Petrovic is met onmiddellijke ingang op non-actief gezet bij ADO Den Haag. "Het was een moeilijke beslissing", aldus algemeen directeur Mattijs Manders. "Zeljko heeft een tijd lang met een smalle selectie moeten werken en heeft veel pech gehad met blessures. Maar soms werkt het gewoon niet meer." (ADO Den Haag)

Klaassen neemt beslissing in de zomer
Davy Klaassen gaat in de zomer weer bepalen of zijn toekomst bij Ajax ligt of dat hij Amsterdam inruilt voor het buitenland. Als hij besluit te vertrekken, maakt hij een keuze op gevoel. "Ik heb wel de ambitie om het hoogste te bereiken en bij een topploeg in een mooie competitie te spelen. Welke competitie is moeilijk te zeggen." Met Daley Blind praat hij over Manchester United. (Never Offside)

Neres-transfer bezorgt Ajax hoofdbrekens
Klaassen blijft in ieder geval nog een half seizoen bij Ajax, maar zal nog even moeten wachten tot hij met David Neres samen kan spelen. De Braziliaanse miljoenenaankoop is nog met zijn vaderland actief op het Zuid-Amerikaans kampioenschap voor spelers onder twintig jaar. Bovendien moeten de Amsterdammers nog een bijzonder complexe ambtelijke procedure doorlopen voordat Neres daadwerkelijk speelgerechtigd is. (De Telegraaf)

Robben moet meer meeverdedigen van Ancelotti
Het loopt niet zoals gewenst bij Bayern, dat afgelopen weekend niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Schalke 04. Dinsdagavond wacht het bekerduel met VfL Wolfsburg en trainer Carlo Ancelotti tracht met name zijn buitenspelers op scherp te zetten: "Ik heb mijn spelers gezegd dat we compacter moeten spelen. Verdedigen is rennen, opofferen en samenwerking! Ook Arjen Robben hoort daarbij, net als Douglas Costa en de andere aanvallers." (Bayern München)

Conflict tussen Lamprou en Willem II duurt voort
Kostas Lamprou heeft zich niet populair gemaakt bij Willem II. De Griekse doelman en Willem II bereikten eerder geen akkoord om zijn aflopende contract te verlengen. Lamprou vond dat vanuit het Tilburgse voorstel weinig waardering sprak. Technisch manager Joris Mathijsen ontkent dit: "Wij gingen tot het uiterste binnen onze mogelijkheden." (Brabants Dagblad)