Eerste Eredivisie-vertrek is een feit: Petrovic niet langer trainer van ADO

Eerste Eredivisie-vertrek is een feit: Petrovic niet langer trainer van ADO

07-02-2017 10:52
70

Zeljko Petrovic is niet langer trainer van ADO Den Haag. Coach en club hebben dinsdag besloten dat de samenwerking per direct wordt stopgezet.

Volgens de nummer zestien van de Eredivisie is dit de beste manier om de doelstelling om in de Eredivisie te blijven te verwezenlijken. "Het was een moeilijke beslissing", aldus algemeen directeur Mattijs Manders. "Zeljko heeft een tijd lang met een smalle selectie moeten werken en heeft veel pech gehad met blessures. Daarbij was het ook te vaak onrustig rondom de club, maar geloof mij dat Petrovic iedere dag zijn ziel en zaligheid heeft ingezet voor onze club, maar soms werkt het gewoon niet meer."

Ook manager voetbalzaken Jeffrey van As reageert op het vertrek. "De spelersgroep is inmiddels uitgebreid en Petrovic heeft er keihard aan gewerkt en er alles aan gedaan, maar wij hebben het idee dat de groep iets anders nodig heeft. In ons gesprek werd duidelijk dat onze trainer het in grote lijnen met ons eens was."

"Dus hebben wij gekeken naar het belang van ADO Den Haag, en in die lijn een beslissing moeten nemen. Een lastige beslissing, omdat Zeljko een prachtig mens is die het vuur uit de schenen heeft gelopen voor ADO Den Haag en ook in moeilijke tijden een rots in de branding is geweest", aldus Van As over de trainer die sinds afgelopen zomer werkzaam was bij ADO. De taken van Petrovic worden voorlopig overgenomen door assistent Ekrem Kahya.