Groningen strikt nieuwe hoofdsponsor: 2,4 miljoen euro én een bonusregeling

Groningen strikt nieuwe hoofdsponsor: 2,4 miljoen euro én een bonusregeling

09-02-2017 16:54
13

FC Groningen heeft donderdag het bedrijf Payt gepresenteerd als nieuwe hoofdsponsor. De Eredivisie-club maakte ook de details van de overeenkomst bekend.

In het eerste seizoen betaalt Payt een gegarandeerd bedrag van 1,1 miljoen euro aan de Groningse club en in het tweede seizoen komt daar nog 200.000 euro bovenop, wat het totaal op 2,4 miljoen euro brengt. Bovendien zijn er bonusregelingen opgenomen in het contract. Daardoor kunnen in beide seizoenen de bedragen ruim oplopen, meldt Groningen.

De bonussen zijn niet afhankelijk van de sportieve prestaties van de club, maar van de groei van Payt als bedrijf. Payt is een Gronings bedrijf dat zich bezighoudt met debiteurenbeheer. In de tweejarige overeenkomst is ook een optie voor een derde jaar opgenomen. Payt vervangt Essent op het shirt van FC Groningen, dat blij is met de komst van het bedrijf. "In de huidige tijd valt het niet mee om een goede en ambitieuze hoofdsponsor aan je te binden als club", zegt commercieel directeur Robbert Klaver op de website van de club.