Nijland: We betaalden hem 180.000 euro per jaar, dat is nu volstrekt ondenkbaar

Nijland: "We betaalden hem 180.000 euro per jaar, dat is nu volstrekt ondenkbaar"

21-02-2017 10:30
8

Nu Feyenoord, Ajax en PSV hun wedstrijden maar blijven winnen, wordt het gat met de rest van de Eredivisie groter dan ooit. Financieel was dat al zo, maar nu dus ook sportief.

"Toch moeten we ook geen overhaaste conclusies trekken", zegt FC Groningen-directeur Hans Nijland over de nieuwe trend in het Algemeen Dagblad. "Dit seizoen is het gat inderdaad groot, maar in de afgelopen jaren was dat minder. En vergeet niet: Ajax verspeelde de titel bij De Graafschap vorig jaar. Feyenoord verloor enkele maanden terug nog van Go Ahead Eagles."

Nijland beseft ook dat het gat wat er nu met de top-drie is, niet snel gedicht zal gaan worden. "We hadden het er laatst nog over: in 2004 haalden wij Erik Nevland naar FC Groningen, destijds de beste spits van Noorwegen. En transfervrij hè. Hij was 26 jaar oud nota bene. We betaalden hem 180.000 euro per jaar. Zoiets is nu volstrekt ondenkbaar geworden. De concurrentie vanuit het buitenland, de financiële middelen in Nederland, de internationale scouting in heel Europa: totaal veranderd", aldus Nijland.