Nieuw soort kunstgrasveld in de Eredivisie: 'Willen vernieuwend zijn'

Nieuw soort kunstgrasveld in de Eredivisie: 'Willen vernieuwend zijn'

21-02-2017 16:38
22

Heracles Almelo gaat door met het gebruik van kunstgras in het Polman Stadion. In de zomer wordt er een nieuw kunstgrasveld aangelegd in de thuishaven van de eredivisionist. Het veld wordt zelfs voorzien van verwarming, vertelt directeur Nico-Jan Hoogma aan Voetbal International. 

"Wij willen vernieuwend zijn, vandaar de keuze voor veldverwarming", steekt hij van wal in gesprek met het weekblad. "Ook als het sneeuwt of vriest beschikken we dan over een compleet groen en zacht veld."

Steeds meer clubs lijken juist te twijfelen over kunstgras. PEC Zwolle kondigde recentelijk aan dat het op termijn overstapt naar een hybride veld, een combinatie van kunstgras en echt gras. Heracles gaat tegen de stroom in. "Bij een hybride veld is er bepaalde perioden van het jaar geen aangroei van het natuurlijke grasdeel en ontstaan er kale plekken", legt Hoogma uit.

"Bovendien zit kunstgras in ons DNA. We trainen er elke dag op, al onze activiteiten zijn daardoor in het stadion geconcentreerd en na elke wedstrijd gaat de jeugd het veld op om een balletje te trappen. Die binding koesteren we."