Update: Jupiler League-goalgetter kondigt vertrek aan: 'Het is tijd'

Update: Jupiler League-goalgetter kondigt vertrek aan: 'Het is tijd'

03-03-2017 23:48
4

Piotr Parzyszek denkt stiekem aan een stap hogerop, mogelijk naar de Eredivisie. De Poolse spits van De Graafschap scoorde dit seizoen al zeventien keer in de Jupiler League, bij nota bene de nummer zeventien van de competitie.

Hij werd niet vaak in stelling gebracht, Parzyszek is soms ook hele wedstrijden onzichtbaar, maar de Pool scoort wel. "Dat is misschien wel het teken dat ik een stap omhoog moet maken", zegt Parzyszek in De Gelderlander. Hij maakte al eens een transfer van De Graafschap naar Charlton Athletic, maar belandde na huurperiodes bij Sint-Truiden en Randers FC weer in Doetinchem.

ADO Den Haag en meerdere clubs uit het buitenland hadden in de winterstop al interesse in Parzyszek. "De interesse van ADO was niet concreet, maar er hebben zich genoeg clubs gemeld", vertelt Parzyszek, die over een aflopend contract bezit. "Een paar maanden geleden wilde ik ook graag een stap maken, maar had ik weinig te kiezen. Straks ben ik transfervrij en kan ik een weloverwogen beslissing nemen."

Update 03/03 23.48: Parzyszek is bezig aan zijn laatste wedstrijden in dienst van De Graafschap. "Ik ben niet iemand die te koop loopt met zijn kwaliteiten, maar het is na dit seizoen tijd voor een stap hogerop", laat de Pool weten aan Omroep Gelderland. "Ik ben nu 23, ben een aantal jaren geleden naar Engeland gegaan en hier weer teruggekomen. Op bepaalde vlakken kan ik mij nog verder ontwikkelen. Daar zijn mooie clubs voor waar ik hopelijk mijn doelen kan bereiken."