Veltman heeft voorkeur: 'Je zou gek zijn als je voor Feyenoord bent'

Veltman heeft voorkeur: 'Je zou gek zijn als je voor Feyenoord bent'

24-02-2017 17:42
18

Joël Veltman ziet Ajax de kwartfinale van de Europa League bereiken. Vrijdag werd bekend dat de Amsterdammers gekoppeld werden aan FC Kopenhagen. Dat is te doen, aldus de verdediger.

"Er zijn genoeg kansen. We spelen eerst uit, dan thuis. Een ploeg die we kunnen verslaan", zegt Veltman tegen Ajax TV. "Of ik een voorkeur had? Rusland is ons niet echt goed bevallen (Rostov, red.), dus we hadden zoiets van: liever geen Rusland. Nu is het nog relatief dichtbij. We hebben er al een keer eerder tegen gespeeld. In 2001 dacht ik (2006, voorronde Champions League, red.). Toen schakelden ze ons uit. Nu is het totaal anders. Prima loting."

Tegen die tijd hoopt Ajax een beroep te kunnen doen op David Neres. De Braziliaan van twaalf miljoen die onlangs overkwam van Sao Paulo, maar nog geen minuten heeft gemaakt. "Een goede jongen", zegt Veltman. Hij is heel rustig, negentien jaar. Hij komt uit een ander continent. Als ik uit Brazilië zou komen, zou ik me ook even rustig houden. Hij kent de taal nog niet. Dat gaat allemaal langzaam. Op het veld hoef je de taal niet te spreken, kan hij lekker z'n actie maken. Het is niet fijn om tegenover hem te staan. Hij kan een aardig balletje trappen."

Zondag de topper tussen Feyenoord en PSV. Voorkeur, Joël? "Als wij niet winnen (van Heracles, red.), hoop je dat PSV wint. Anders heb je er niets aan. We moeten eerst de drie punten hier houden en dan kijken naar de eindstand in De Kuip. Of ik een voorkeur heb? Je zou gek zijn als je voor Feyenoord bent. Ik ben een beetje voor PSV. Dan wordt het gat met Feyenoord kleiner."