Geen carnaval bij NEC: 'Maar ook dan laat ik het feestje schieten'

Geen carnaval bij NEC: 'Maar ook dan laat ik het feestje schieten'

24-02-2017 19:27
1

Peter Hyballa krijgt veel complimenten over het spel van NEC, maar de resultaten vallen regelmatig tegen. De trainer van de Nijmegenaren beseft dat het beter moet. Om te beginnen zaterdag in het duel met Sparta.

"We staan nu te lang al op de nul en met drie punten kunnen we een mooie stap zetten richting handhaving. Dan is Sparta ook nog eens een directe concurrent, dus dat maakt deze wedstrijd nog iets belangrijker", zegt Hyballa op de clubsite van NEC. Vorig week ontving de oefenmeester nog veel lof over het spel van zijn team tegen PSV (3-1 verlies). "Als je niet wint, koop je daar niet zoveel voor. Ik win liever zonder complimenten dan andersom. Het liefst morgen al."

De afgelopen vier wedstrijden werden verloren: van een carnavalssfeer is dus geen sprake. "Vier nederlagen op rij stemmen ook niet echt vrolijk. Het voelt voor mij even niet als een tijd voor de polonaise", meent Hyballa. "Als we ons handhaven, en ik ben ervan overtuigd dat we dat gaan doen, dan loop ik dan wel de polonaise. Dus ik hoop echt dat we van Sparta winnen, maar ook dan laat ik het feestje na afloop schieten."

Voor het duel met de Rotterdammers zijn er drie afwezigen. Janio Bikel (geschorst), Jay-Roy Grot, Mikael Dyrestam (blessures). Ali Messaoud is hersteld van zijn blessure en zit bij de wedstrijdselectie. Of hij kan starten, weet de 41-jarige Hyballa nog niet. "Hij heeft deze week maar twee dagen met de groep meegetraind, dus misschien dat hij vanaf de bank moet komen."