Groenendijk: 'Ik geloof erin dat wij het kunnen redden, ook zonder nacompetitie'

Groenendijk: 'Ik geloof erin dat wij het kunnen redden, ook zonder nacompetitie'

24-02-2017 22:47
8

Zijn eerste punt voor ADO Den Haag heeft hij te pakken, alleen schiet de ploeg er zelf niet veel mee op. Alfons Groenendijk beseft dat er nog veel werk aan de winkel is om ADO voor degradatie te behoeden. Tegen FC Twente werd het 1-1.

"Uiteindelijk speel je tegen een ploeg die goed ingespeeld is en veel kwaliteit heeft", zegt de trainer tegen FOX Sports. "Ze (ADO, red.) hebben keihard gewerkt. Het is het eerste punt. Ik zie het als een bouwsteen, want er moet nog meer gebeuren. Er zijn weinig mensen die weten hoe diep deze club gezeten heeft. Hoe krijg je dat vertrouwen terug? Zorgen dat je goed staat en weinig weggeeft. Dan ga je kijken of er meer te halen valt. Het is wel makkelijk om 'jagen, jagen' te roepen, maar je moet eerst maar zorgen dat je gewoon goed staat."

Groenendijk beseft dat hij wat water bij de wijn moet doen en niet te ver van de goal moet spelen. Dan wordt Twente gevaarlijk. "Ik ben natuurlijk niet gek. Dat gaan we nooit doen. Het is allemaal leuk en aardig. Het liefst speel ik verder vooruit, maar je moet ergens beginnen. Ik ben twee weken bezig. Eerst maar zorgen dat het vertrouwen en plezier terugkomt. Fitter worden. Dan geloof ik erin dat wij het kunnen redden, ook zonder nacompetitie."