Drie Ajax-spelers ontbreken in wedstrijdselectie van Bosz voor 'Heracles'

Drie Ajax-spelers ontbreken in wedstrijdselectie van Bosz voor 'Heracles'

25-02-2017 18:34
15

Ajax-trainer Peter Bosz kan zondag tegen Heracles Almelo niet beschikken over Daley Sinkgraven, Abdelhak Nouri en Vaclav Cerny. Frenkie de Jong zit bij de selectie, evenals nieuwkomer David Neres.

Sinkgraven heeft nog altijd enkelklachten en is niet op tijd fit voor het treffen met Heracles, meldt Ajax. Nouri ontbreekt door een voetblessure, die hij op vrijdag opliep in het duel van Jong Ajax met FC Eindhoven (1-1). Het leek mee te vallen, verklaarde Jong Ajax-trainer Marcel Keizer na afloop, maar Nouri moest zich gedwongen laten wisselen. De beloften van Ajax wonnen wel de derde periodetitel.

Cerny is ook afwezig bij Ajax; hij ondervindt hinder van liesklachten. Heiko Westermann, Matthijs de Ligt, De Jong en Neres zitten wel bij de selectie. Ook Justin Kluivert en Mateo Cassierra zijn van de partij. Het lijkt erop dat Riedewald opnieuw de vervanger is van Sinkgraven en centraal achterin gaat spelen.

Selectie Ajax:
Andre Onana, Diederik Boer; Kenny Tete, Joël Veltman, Davinson Sanchez, Heiko Westermann, Nick Viergever, Matthijs de Ligt, Jairo Riedewald; Davy Klaassen, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, Donny van de Beek; David Neres, Bertrand Traoré, Amin Younes, Mateo Cassierra, Kasper Dolberg en Justin Kluivert.