Update: Wolfsburg bevestigt aanstelling van 'internationaal gelouterde' Jonker

Update: Wolfsburg bevestigt aanstelling van 'internationaal gelouterde' Jonker

27-02-2017 12:37
16

Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer krijgen te maken met een Nederlandse trainer bij VfL Wolfsburg. Andries Jonker wordt maandag gepresenteerd.

Dat meldt BILD maandag. Jonker (54) is in Wolfsburg de opvolger van Valeriën Ismaël, die zondag vanwege tegenvallende resultaten zijn congé kreeg. Hij was pas enkele maanden in dienst. Jonker was al eerder werkzaam bij Wolfsburg, als rechterhand van de toenmalige hoofdtrainer Dieter Hecking.

Jonker stond eerder op eigen benen bij FC Volendam, MVV Willem II en het tweede elftal van Bayern München. Meer bekendheid vergaarde hij als assistent-trainer bij FC Barcelona en Bayern. Op dit moment is hij nog hoofd opleidingen bij Arsenal. Zijn contract wordt afgekocht door Wolfsburg.

Met Die Wölfe komt de Nederlander terecht bij een onverwachte degradatiekandidaat. De teller staat op 22 punten, slechts twee meer dan nummer zestien Hamburger SV. Hij leidt waarschijnlijk maandagmiddag al zijn eerste training in Wolfsburg. FSV Mainz is de eerstvolgende tegenstander.

Update 12.37: Andries Jonker keert definitief terug naar VfL Wolfsburg. De Duitse club bevestigt maandagmiddag de aanstelling van de Nederlander, die er van 2012 tot 2014 ook al werkzaam was. Jonker tekent tot medio 2018 in Wolfsburg en komt over van Arsenal.

De perspresentatie staat gepland voor 14.00 uur, waarna hij meteen zijn eerste training zal leiden. "Andries kent Wolfsburg en heeft na zijn vertrek naar Arsenal regelmatig contact gehouden", reageert sportief directeur Olaf Rebbe op de clubsite. "Hij is een internationaal gelouterde trainer en een 'Taktikexperte', die Wolfsburg snel beter kan maken."