Top-drie vertrekkers: Regel zit Gudelj niet dwars, El Ghazi beleeft geen topstart

Top-drie vertrekkers: Regel zit Gudelj niet dwars, El Ghazi beleeft geen topstart

09-03-2017 13:00
15

Hoe doen de spelers het die in de winterse transferperiode Ajax, PSV of Feyenoord verlieten om hun geluk elders te beproeven? VoetbalPrimeur zet op een rij hoe het met de top-drie vertrekkers gaat.

Ajax
Anwar El Ghazi (Lille)
Zes wedstrijden speelde El Ghazi in de Ligue 1 voor zijn nieuwe werkgever en één keer wist hij te scoren. De rechtsbuiten beleeft een redelijke start in Lille, maar geen topstart. De ploeg won slechts één keer in de competitie sinds de komst van El Ghazi en verloor vier keer.

Riechedly Bazoer (Wolfsburg)
Vaak pakt een trainerswissel niet goed uit voor spelers, maar voor Bazoer lijkt het tegendeel waar te zijn. De middenvelder begon stroef bij VfL Wolfsburg, zat eigenlijk alleen maar op de bank, maar lijkt door de komst van Andries Jonker meer aan spelen toe te gaan komen. Bij het debuut van Jonker speelde Bazoer voor het eerst in bijna vier weken weer mee.

Nemanja Gudelj (Tianjin Teda)
De Chinese competitie begon afgelopen weekend pas en duidelijk is dat Gudelj niet meteen het slachtoffer is van de nieuwe regel waardoor minder buitenlanders bij een Chinese club in de basis mogen beginnen. Gudelj begon aan de aftrap en speelde negentig minuten tegen Shandong Luneng, een duel dat overigens met 2-0 werd verloren.

Mitchell Dijks (Norwich City - huur)
Dijks wilde met zijn vertrek op huurbasis naar Norwich City eindelijk weer regelmatig aan spelen toekomen en dat lukt hem. Bijna iedere drie of vier dagen speelt de linksback een wedstrijd in het Championship en Dijks scoorde zelfs al, zijn eerste ooit op het hoogste niveau.

Tim Krul (AZ)
Na een mislukt halfjaar bij Ajax staat Krul nu onder de lat bij AZ en dat verliep niet zonder problemen in de eerste zes wedstrijden, waarin hij liefst 18 tegendoelpunten te verwerken kreeg. Zijn heldenrol in de penaltyreeks tegen Cambuur wordt als keerpunt gezien voor de doelman.

PSV
Luciano Narsingh (Swansea City)
Afgelopen weekend kreeg Narsingh pas zijn eerste basisplaats bij Swansea City na vier invalbeurten in de Premier League. Tegen Burnley mocht hij starten en werd hij zeventien minuten voor tijd gewisseld. Narsingh heeft al wel twee assists op zijn naam staan en klopt dus wel nadrukkelijk op de deur.

Florian Jozefzoon (Brentford)
In het drukke Championship heeft Jozefzoon acht wedstrijden gespeeld sinds zijn late transfer naar Brentford. Vier als basisspeler en vier als invaller. Tot nu toe heeft Jozefzoon één assist op zijn naam staan.

Simon Poulsen (Sonderjyske)
Zijn terugkeer naar Denemarken heeft Poulsen al meer speelminuten opgeleverd dan de afgelopen twee seizoenen bij PSV. Drie keer speelde Poulsen een volle wedstrijd bij de club, één keer stapte hij als winnaar van het veld.

Jordy de Wijs (Excelsior - huur)
PSV verhuurde De Wijs om ervaring op te laten doen en dat doet de verdediger zeker bij het tegen degradatie strijdende Excelsior. De Wijs is basisspeler, maar wel in een ploeg met problemen. Sinds de komst van De Wijs won Excelsior geen enkel duel.

Feyenoord
Warner Hahn (Excelsior - huur)
Ook voor Hahn geldt dat hij speelminuten nodig had en ook de Feyenoord-doelman slaagt daar bij Excelsior in. Maar wat geldt voor De Wijs geldt ook voor Hahn: als Excelsior-speler won hij nog geen enkel duel.