Update: 'Lukaku trok stekker uit onderhandelingen door clausule van 103 miljoen'

Update: 'Lukaku trok stekker uit onderhandelingen door clausule van 103 miljoen'

14-03-2017 18:51
5

Problemen voor Ronald Koeman. Spits Romelu Lukaku heeft laten weten dat hij geen nieuw contract op Goodison Park tekent en Champions League-voetbal ambieert.

Dat melden diverse Engelse media dinsdag, waaronder The Liverpool Echo. Het is een nieuwe wending in de soap rond een contractverlenging van Lukaku. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola gaf eerder aan dat het 99,9 procent zeker was dat de Rode Duivel een nieuw contract bij Everton zou gaan tekenen.

Wedden

Meer odds

Het lijkt echter de kant van die andere 0,1 procent op te gaan, want Lukaku wil de Champions League in. Hoe goed Everton het dit seizoen ook doet, de kans dat Koeman en co het kampioenenbal ingaan, is miniem. Everton staat zevende met een achterstand van acht punten op nummer vier Liverpool. In de Premier League geven de eerste vier plaatsen recht op Champions League-voetbal, waarbij de nummer vier nog wel de play-offs moet overleven.

De directie van Everton kreeg het nieuws dinsdag na de training te horen van het management van Lukaku, die sinds 2014 voor Everton speelt.

Update 18.51 uur: De stekker is echt uit de onderhandelingen getrokken. Volgens Het Laatste Nieuws zijn de gesprekken geklapt op een gebrek aan garanties voor een transfer komende zomer. De club wilde een transferclausule van 103 miljoen euro, waardoor een vertrek op voorhand onlogisch werd. Lukaku kon met 110.000 euro per week de bestbetaalde speler ooit van Everton worden, maar hij sloeg het af.