Update: Voormalig Oranje-aanvoerder ontkent geruchten over 'Bafana Bafana'

Update: Voormalig Oranje-aanvoerder ontkent geruchten over 'Bafana Bafana'

Gepubliceerd: woensdag 15 maart 2017 om 12:06wo 15-03-2017 om 12:06

Ruud Krol lijkt hard op weg om de nieuwe bondscoach van Zuid-Afrika te worden. Volgens het Zuid-Afrikaanse Mail & Guardian heeft Krol de beste papieren om de momenteel vacante positie in te vullen.

Bafana Bafana zit sinds afgelopen december zonder bondscoach, nadat toenmalig trainer Ephraim Mashaba in conflict was gekomen met bondsvoorzitter Danny Jordaan. Zuid-Afrika is momenteel nog volop in de race om zich te kwalificeren voor het WK van 2018 en de Afrika Cup van 2019. Het moet hiervoor in zijn kwalificatiepoule Senegal, Burkina Faso en Kaapverdië onder zich houden.

Het Afrikaanse voetbal is geen onbekend terrein voor Krol. De 83-voudig international, aanvoerder tijdens de verloren WK-finale van 1978, heeft verschillende clubs in Marokko, Tunesië en Egypte onder zijn hoede gehad. Daarnaast is hij kortstondig bondscoach van Tunesië en Egypte geweest. Krol heeft overigens zelf nog niet gereageerd op de geruchten over een mogelijk bondscoachschap.

Update 12.06 uur: Krol ontkent dat hij op korte termijn als bondscoach van Zuid-Afrika aan de slag gaat, zo meldt het Algemeen Dagblad. Volgens Krol heeft hij een maand geleden contact gehad met de Zuid-Afrikaanse voetbalbond, maar heeft hij sindsdien niets meer gehoord.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou Ruud Krol een goed bondscoach voor Zuid-Afrika zijn?

(43 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws