Dost doet 'gewoon zijn werk': 'Het is nu wel extreem hoeveel ik scoor'

Dost doet 'gewoon zijn werk': 'Het is nu wel extreem hoeveel ik scoor'

zondag 19 maart 2017 om 20:15

Bas Dost is door zijn twee doelpunten tegen Nacional Lionel Messi gepasseerd. De spits van Sporting Portugal scoort aan de lopende band en mag zich meten met internationale grootheden. Dost scoorde al 24 keer voor de Portugezen, Messi 23 keer.

"Hoe goed is dat?! Het waren ook twee beste goals trouwens", zegt Dost tegen het Algemeen Dagblad. "Er wordt altijd van je verwacht dat je doelpunten maakt. Fijn dat het dan ook gebeurt." In Portugal gaat alles een stuk relaxter dan hij gewend was. "Als we om tien uur trainen, loopt iedereen om vijf over tien nog op zijn sokken door de kleedkamer. In Duitsland stonden we allemaal om tien voor tien op het veld. We trainen hard, hoor, maar de mensen zijn hier gewoon meer ontspannen."

Dost wordt geprezen om zijn doelpuntengemiddelde, maar voor hem is het niet meer dan normaal. Hij doet gewoon zijn werk. Ook tegen laagvlieger Nacional, dat zeventiende staat, vond hij het net. "Dat is een wedstrijd waarin ik geacht word te scoren. Gewoon je werk doen. Het is nu wel extreem hoeveel ik scoor, maar als ik volgend seizoen weer alles speel eindig ik echt niet op twaalf goals."

Plaats een reactie

zondag 19 maart 2017 om 20:20
Toch leuk voor Dost, persoonlijk succes en een sneer naar WB toe. Mooi!
Vind ik leuk
Diamant07 +4456
zondag 19 maart 2017 om 20:35
Voor castagnios is die mentaliteit ook wel een verademing. alleen scoort die niet.
Vind ik leuk
FSCeara +7263
zondag 19 maart 2017 om 21:17
Is gewoon in vorm en scoort op moment makkelijk. Was zijn eerste jaar in Wolfsburg ook. Als je hem vertrouwen geeft en vanaf de flanken bediend zeer goede spits. Helaas te weinig techniek in de kleine ruimt maar doet het extreem goed en is hem gegund
Vind ik leuk
maandag 20 maart 2017 om 07:53
Basisspeler van Oranje maken nu en hopelijk trekt hij de lijn dan ook in Oranje door!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Dost doet 'gewoon zijn werk': 'Het is nu wel extreem hoeveel ik scoor'