PEC Zwolle-doelpuntenmaker dolblij: Mijn teamgenoten lachen mij wel eens uit

PEC Zwolle-doelpuntenmaker dolblij: "Mijn teamgenoten lachen mij wel eens uit"

zondag 19 maart 2017 om 22:10

Bram van Polen zal de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles van zondag niet snel vergeten. De aanvoerder van PEC Zwolle maakte de beslissende 1-3 treffer in de bizarre slotfase van de IJsselderby.

Tot de tachtigste minuut stond er 1-1 op het scorebord. Django Warmerdam maakte de 1-2, waarna Van Polen de wedstrijd op slot gooide met een rake strafschop. ''Scoren voor de B-side, waar ze mij als Zwollenaar niet heel aardig vinden, is prachtig natuurlijk. Er gebeurde van alles achter de goal, maar ze kregen mij echt niet gek. Tijdens de wandeling naar de strafschopstip wist ik zeker dat ik zou gaan scoren."

Van Polen geldt in Zwolle als de vaste strafschoppennemer. Hij traint er dan ook 'bijna elke training' op, zegt hij. "Ik wil niets aan het toeval overlaten. Mijn teamgenoten lachen mij wel eens uit. 'We krijgen er toch nooit eentje…' Nou in de wedstrijd van het jaar in Deventer mocht ik aanleggen. Mooier kan haast niet." Door de zege op Go Ahead Eagles gaat het weer de goede kant op met PEC, dat naar plek elf stijgt in de Eredivisie. De tegenstander blijft hekkensluiter met twintig punten, tien punten minder dan de Zwollenaren.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws

PEC Zwolle-doelpuntenmaker dolblij: "Mijn teamgenoten lachen mij wel eens uit"