Sneijder: Anders had ik misschien ook wel in Club Reina gezeten

Sneijder: "Anders had ik misschien ook wel in Club Reina gezeten"

23-03-2017 08:01
14

De aanslag in Club Reina liet Wesley Sneijder flink schrikken. Maar of de speler van Galatasaray zich ook onveilig voelt in Istanbul? Integendeel.

Sneijder was in Milaan ten tijde van de aanslag op Nieuwjaarsnacht. Bekenden van hem kwamen daarbij om. "Anders had ik misschien ook wel in Club Reina gezeten", zegt hij in De Telegraaf. "Dat is voor buitenlanders de leukste plek om met Oud en Nieuw uit te gaan."

Onveilig voelt Sneijder zich niet. "Als je nu ziet wat er na de aanslagen qua beveiliging op straat rondloopt, dan is mijn gevoel van veiligheid alleen maar toegenomen. Destijds dacht ik: wat doe ik hier eigenlijk? Is het wel veilig allemaal?"

De Oranje-international wil ook niet stilstaan bij een gevoel van onveiligheid. "Het klopt: er worden aanslagen gepleegd in Istanbul, maar het gebeurt ook in Parijs of in Brussel", aldus Sneijder, die op dat moment niet op de hoogte was van de aanslag in Londen, in het Algemeen Dagblad. "Het is de realiteit waarin we leven, het beste is om zo veel mogelijk door te gaan met wat je altijd doet. Anders word je gek."

Lees ook: Sneijder: "Als Erdogan dan voor me staat, dan geef ik hem gewoon een hand"