'Ik speelde voor 60.000 mensen tegen Manchester United, AC Milan en AS Roma'

'Ik speelde voor 60.000 mensen tegen Manchester United, AC Milan en AS Roma'

24-03-2017 15:52
1

Kristoffer Peterson had een half decennium geleden niet verwacht dat hij op 22-jarige leeftijd bij Heracles Almelo zou spelen. De Zweedse aanvaller doorliep de jeugdopleiding bij Liverpool.

Peterson kwam in 2014 naar Nederland, waar hij ging spelen voor FC Utrecht. "Het ding was dat ik net een beetje toetrad tot het eerste elftal van Liverpool", vertelt hij op de Heracles-website. "Ik speelde tegen AC Milan voor zestigduizend mensen, tegen Manchester United en tegen Francesco Totti en AS Roma. Van het spelen van zulke wedstrijden had ik nooit durven dromen."

Toch voelde Peterson dat hij moest vertrekken. "Het budget steeg en er werden enorme bedragen voor nieuwe spelers neergelegd. Ze boden me een nieuw contract, maar ik ben gaan nadenken. Ik voelde dat ik moest vertrekken. Met een beetje geluk had ik slechts een of twee wedstrijden gespeeld in de Carling Cup, het tweede bekertoernooi van Engeland."

Utrecht weekte hem vervolgens los, maar dat werd geen groot succes. In januari nam Heracles hem over. "Ik had achteraf eerder moeten vertrekken uit Utrecht. Ik was te trots en wilde mezelf blijven bewijzen", zegt hij. "Ik probeer er de positieve dingen van in te zien. Dat is de nieuwe ik. Ik weet: de moeilijke fase bij FC Utrecht ben ik doorgekomen, dan kan ik ook meer aan dan dat."