Stuivenberg stuurt Nederlandse doelman na dit seizoen weg bij RC Genk

Stuivenberg stuurt Nederlandse doelman na dit seizoen weg bij RC Genk

24-03-2017 17:39
2

Er komt een einde aan de periode van Marco Bizot bij RC Genk. De club van coach Albert Stuivenberg, waar Jean-Paul Boëtius nu op huurbasis speelt, heeft besloten niet verder te gaan met de Nederlandse doelman met een verleden bij Ajax en FC Groningen.

Eerder deze week gingen er in de media al geruchten dat het contract van de sluitpost niet verlengd zou worden. Bizot had een aflopende verbintenis, al had de clubleiding nog wel de optie om hem één jaar langer aan Genk te binden. In onderling overleg is besloten om dat uiteindelijk niet te doen, zo bevestigt Genk in een korte verklaring op de officiële website

Bizot, een voormalig jeugdinternational van Nederland, kwam in de zomer van 2014 over van FC Groningen. Sindsdien stond hij 74 keer onder de lat bij Genk. 'Met zijn positieve attitude was Marco een modelprof, zowel op het terrein als ernaast. KRC Genk bedankt Marco voor zijn inzet, en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière', laat het bestuur weten in een verklaring. Door een blessure heeft Bizot waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd al gespeeld in Belgische dienst. Met Boëtius, die gehuurd wordt van FC Basel, wil Genk wel door. Hij kan voor éen miljoen euro definitief worden overgenomen.