Update: Barcelona definitief zonder Neymar tegen Real door cynisch applaus

Update: Barcelona definitief zonder Neymar tegen Real door cynisch applaus

11-04-2017 18:18
19

Het cynisch klappen naar de vierde official na zijn rode kaart in het duel met Málaga, komt Neymar duur te staan. De Braziliaan van FC Barcelona moet El Clasico tegen Real Madrid op 23 april missen, meldt Marca maandag.

Neymar was zijn frustraties zaterdag niet de baas in La Rosaleda. De Catalanen gingen met 2-0 onderuit en zagen aartsrivaal Real daardoor afstand nemen in de titelstrijd. Neymar liep in de 65e minuut tegen zijn tweede gele kaart aan na een domme overtreding. Daarna was de aanvaller zijn frustraties niet de baas en liet hij zich gelden tegenover de vierde official.

Scheidsrechter Gil Manzano maakte geen melding van het incident in zijn wedstrijdrapport, maar op basis van videobeelden wordt Neymar voor drie duels geschorst, weet Marca. De Spaanse bond maakt het nieuws waarschijnlijk dinsdag wereldkundig. Barcelona tekent waarschijnlijk beroep aan, maar met het oog op vergelijkbare voorvallen lijkt dat weinig kans van slagen te hebben.

Voor Barcelona is de schorsing van Neymar slecht nieuws. De ploeg van coach Luis Enrique heeft drie punten minder dan koploper Real en speelde bovendien een wedstrijd meer.

Update 11-4, 18.18 uur: Barcelona moet het definitief zonder Neymer stellen in El Clasico tegen Real Madrid op 23 april. De aanvaller is na zijn rode kaart tegen Málaga door de Spaanse tuchtcommissie voor drie duels geschorst. Neymar werd weggestuurd met twee keer geel, normaal gesproken goed voor een duel schorsing. Hij was zijn frustraties echter niet de baas gaf de vierde official een cynisch applaus. Na het bestuderen van de beelden wordt de Braziliaan daardoor zwaarder aangepakt.