Aangrijpende Ricksen-docu op tv: Alles maar dan ook alles laten zien

Aangrijpende Ricksen-docu op tv: "Alles maar dan ook alles laten zien"

Gepubliceerd: zaterdag 15 april 2017 om 09:10za 15-04-2017 om 09:10

Op 24 april is op RTL7 de indringende documentaire 'Fernando Ricksen - De Finale Strijd' te zien. Het leven van ALS-patiënt Fernando Ricksen is daarin vastgelegd. Makers Vincent de Vries, Marcel van der Zee en Ronald Top laten álles zien. 

"Er was één voorwaarde, en die kwam van Fernando zelf", vertelt De Vries over de documentaire, opgetekend door De Stentor. Hij wilde alles maar dan ook alles laten zien. Waar anderen de gordijnen dichttrekken gooide hij ze wagenwijd open. Heel heftig, maar hij wil ALS een gezicht geven."

Te zien is onder meer hoe Ricksen onder de douche gaat, in het ziekenhuis onderzocht wordt en door zijn vriendin met een lepel gevoerd wordt. "Je ziet een lichaam afbrokkelen, maar de persoon zelf niet. Fernando gelooft nog altijd dat hij de eerste is die de ziekte kan overwinnen."

"Medelijden wil-ie niet, en de opbrengst gaat naar de stichting ALS. Maar ook hij heeft zijn momenten van twijfel en breekt weleens." Eind maart was Ricksen nog in Engeland. Fleetwood Town organiseerde een benefietduel voor de oud-prof van onder meer AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg. 

Fernando Ricksen - The Final Battle from New Earth Films on Vimeo.

Lees meer over: Fernando Ricksen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws