Elftal gaat tot het uiterste: 'Goed voor het moraal richting de bekerfinale'

23 april om 08:56

John van den Brom is blij met de goede generale van AZ in aanloop naar de bekerfinale tegen Vitesse. De Alkmaarders wonnen zaterdag op eigen veld met 2-1 van FC Twente, al beseft de oefenmeester dat de start allerminst overtuigend was.

"Ik heb een slordig elftal gezien, dat onbewust meer bezig leek te zijn met de wedstrijd van volgende week", laat Van den Brom weten aan Voetbal International. "Daardoor heb ik veel foute passes gezien en jongens die gingen lopen met de bal. De openingstreffer, uit een standaardsituatie, heeft ons wakker geschud."

"We gingen daarna wat opportunistischer spelen en hoopten zo de gelijkmaker te forceren. En die kwam er", vervolgt Van den Brom. "Wat ik daarna zag, zien ik en de supporters graag: een elftal dat door bleef spelen voor de winst. Het elftal is tot het uiterste gegaan om de wedstrijd te winnen. Dat is goed voor het moraal richting de bekerfinale van volgende week."

Na een tweede gele kaart voor Twente-speler Joachim Andersen in de slotfase, tekende invaller Fred Friday voor de winnende. "Deze overwinning is lekker en mooi, ook omdat we thuis hebben gewonnen", besluit Van den Brom.

Lees ook: Friday bezorgt AZ op valreep goede generale