'Ajax dreigt belangrijke basisspeler kwijt te raken aan Olympique Marseille'

24 april om 09:13

André Onana heeft over belangstelling niet te klagen. De doelman van Ajax heeft zich in de kijker gespeeld van drie Franse club, waarvan Olympique Marseille het meest concreet is.

Dat melden Franse media maandag. Onana is bezig aan zijn eerste seizoen in de hoofdmacht van Ajax en laat wekelijks een goede indruk achter. Dat is opgevallen in Frankrijk. Naast Marseille, dat de beste papieren zou hebben, zijn ook Olympique Nice en Girondins Bordeaux in de race. Eerder werden Bayern München, Manchester United en Villarreal gelinkt aan Onana.

In Frankrijk gaat men ervan uit dat de komst van Onana niet ondenkbaar is, omdat hij nog geen nieuw contract heeft getekend in Amsterdam. Zijn huidige verbintenis loopt medio 2018 af. Het eerste contractvoorstel van Ajax beviel Onana niet, omdat hij meer wil verdienen. Marc Overmars daarover: "Hij doet het fantastisch, maar je kan niet ineens van de laagste naar de hoogste categorie springen. André heeft een geweldige aanbieding gekregen, écht niet slecht. Het zal even moeten bezinken hij hem."