Vitesse door het stof na 'Feyenoord-inval': "Daarvoor bieden wij onze excuses aan"

24 april om 15:27

Joost de Wit gaat maandag, een dag na de nederlaag tegen Feyenoord, door het stof voor de fans van Vitesse. De directeur begrijpt het onbegrip onder de achterban.

Veel Vitesse-fans zijn boos, omdat de Gelredome zondag werd gedomineerd door supporters van Feyenoord. Door het hele stadion was Rotterdam vertegenwoordigd, wat duidelijk te horen was na beide doelpunten. "De grote aanwezigheid van Feyenoord-supporters afgelopen zondag op de Just Göbel-tribune (West) was ongewenst en onacceptabel", aldus De Wit tegen Omroep Gelderland.

In principe is alleen het uitvak bedoeld voor supporters van de bezoekende clubs, maar met dank aan zakenrelaties werd dat vakkundig ontweken. Vitesse is daar zelf schuldig aan, omdat de club op de West-tribune tien extra kaarten per supporter beschikbaar stelde. De Wit: "Daarvoor bieden wij onze excuses aan."

De Vitesse-directeur belooft dat zoiets dergelijks niet nog niet een keer zal gebeuren. "Een aantal van onze Vitesse-fans heeft zelfs aangegeven zich daardoor afgelopen zondag niet thuis te voelen in ons stadion. Een situatie die wij betreuren en zeer serieus nemen. We zullen er dan ook op toezien dat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren en daarvoor de nodige maatregelen nemen."