Onbegrip en frustratie bij Vitesse: Het aantal Feyenoord-supporters was enorm

Onbegrip en frustratie bij Vitesse: "Het aantal Feyenoord-supporters was enorm"

23-04-2017 23:35
36

Vitesse stelt een onderzoek in naar de gebeurtenissen tijdens het 'thuisduel' met Feyenoord (0-2). Gedurende de wedstrijd bleek dat overal in de Gelredome supporters van de Rotterdamse club zaten.

In principe is alleen in het uitvak plek voor Feyenoord-fans, maar na beide doelpunten en in de tweede helft bleek dat het zondag iets anders lag. Vitesse meldt dat er 'vooraf diverse maatregelen zijn getroffen om de wedstrijd organisatorisch zo goed mogelijk te laten verlopen'. De club, dieeen grondige evaluatie toezegt, denkt dat sponsoren de Feyenoord-fans hebben 'binnengelaten'.

Wedden

Meer odds

De supportersvereniging Vitesse is not amused. Paul Koster eist opheldering van de Arnhemse club. "Het absurd hoge aantal uitsupporters op de tribune hebben terecht tot onbegrip en frustratie bij de eigen Vitesse-aanhang geleid", zegt hij tegen de Gelderlander. "Zij mochten immers maar zeer beperkt kaarten bijbestellen. Vitesse werd nu een vreemde in eigen huis."

Grote incidenten bleven uit, maar volgens Koster had het ook heel anders kunnen aflopen. "Het aantal Feyenoord-supporters was enorm. Dat had bij een tegenvallende uitslag voor enorme problemen kunnen zorgen. Hier had de veiligheid ernstig in het geding kunnen komen."