Update: 'Brandts verklaart zich solidair; NEC-iconen krijgen roer in handen'

25 april om 10:40

NEC heeft enkele uren na het ontslag van Peter Hyballa al een wijziging doorgevoerd in de technische staf. Patrick Pothuizen sluit per direct aan bij het eerste elftal, meldt Omroep Gelderland.

Pothuizen stond voor de groep van Jong NEC. Hij droeg tussen 1994 en 2000 en 2004 en 2010 het shirt van de Nijmegenaren. Wie Hyballa moet opvolgen is nog niet duidelijk. Dat kan iemand vanuit de club zelf zijn, maar ook iemand van buitenaf is niet uitgesloten. Momenteel beschikken alleen Ron de Groot en Ernie Brandts over de juiste papieren.

De nieuwe trainer staat hoe dan ook voor een loodzware opgave. Met twee duels voor de boeg staat NEC zeventiende in de Eredivisie met 28 punten. De achterstand op de veilige vijftiende plaats, die momenteel wordt bezet door Roda JC, is twee punten. De Gelderse club neemt het nog op tegen AZ en sc Heerenveen.

NEC traint dinsdag voor het eerst na het ontslag van Hyballa. De Duitser kon zijn biezen pakken na de 0-1 nederlaag bij Excelsior. NEC verloor daardoor al zeven wedstrijden op rij.

Update 25/04 10.40: De Groot en Pothuizen nemen voorlopig de honneurs waar bij het eerste elftal van NEC. Dat meldt Omroep Gelderland dinsdagmiddag. De twee clubiconen stonden dit seizoen samen aan het roer bij Jong NEC. Brandts heeft zich solidair verklaard met de ontslagen Peter Hyballa. Hij maakt geen deel uit van de technische staf. NEC gaat nu in gesprek met de oud-international. Remco ten Hoopen is definitief vertrokken.