Afgewezen Heitinga verneemt reactie van KNVB: 'Moet kwaliteit ten goede komen'

25 april om 08:47

De KNVB heeft gereageerd op de afwijzing van John Heitinga. De oud-international is afgewezen voor de opleiding Coach Betaald Voetbal omdat hij niet aan de toelatingseisen zou voldoen.

Binnen de cursus zijn deze criteria veranderd, geeft de bond aan. Volgens de KNVB weegt de ervaring als trainer zwaarder. Relatief gezien weegt de ervaring als speler minder zwaar. 'Dit is gedaan om ervoor te zorgen dat cursisten op de hoogste trainersopleiding voor ze beginnen al beschikken over een bepaalde basiservaring als coach', aldus de KNVB in een reactie aan De Telegraaf.

De KNVB zegt dat dit afgesproken is met belangenorganisaties CBC (Coaches Betaald Voetbal), de VVON (Vereniging Van Oefenmeesters Nederlan) en vertegenwoordigers van clubs. 'Het is omdat dit de kwaliteit van de cursisten op de opleiding, de opleiding zelf en uiteindelijk het Nederlands voetbal ten goede moet komen.'

Heitinga heeft het diploma Trainer-Coach 1 bijna op zak en wilde direct doorstromen naar de nieuwe cursus Coach Betaald Voetbal, die in het najaar begint. Dat feest gaat niet door.

Lees meer: Afwijzing Heitinga zorgt voor onbegrip: "Dit werkt heel demotiverend"