'Vraagtekens rond positie Grim; contract van korte duur voor Advocaat en Gullit'

27 april om 07:55

Het is nog niet duidelijk of Fred Grim aanblijft als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. De voormalige doelman neemt sinds het ontslag van Danny Blind de honneurs waar bij Oranje, dat onder zijn leiding de oefeninterland tegen Italië met 1-2 verloor.

De KNVB hoopt dat Grim binnen enkele dagen het stokje over kan dragen aan Dick Advocaat. De oud-trainer van Almere City FC heeft evenwel alles in kaart wat betreft de huidige selectie en zou nog even als assistent door kunnen gaan, meldt De Telegraaf. Vertrekt hij, dan is de kans aanwezig dat Advocaat een van zijn assistenten bij Fenerbahçe meeneemt.

De Kleine Generaal wordt in Istanbul bijgestaan door Mario Been en Cor Pot. Laatstgenoemde was in het verleden al jaren werkzaam bij de bond, onder meer als coach van Jong Oranje. De eerste assistent van Advocaat lijkt hoe dan ook Ruud Gullit te worden.

In principe worden Advocaat en Gullit aangesteld tot en met het einde van de WK-kwalificatie. Als ze het Nederlands elftal alsnog naar Rusland loodsen, doen ze volgend jaar zomer automatisch ook mee aan het eindtoernooi.