Hazard kreeg klappen van teamgenoten: 'Hij toonde geen respect'

28 april om 20:30

Eden Hazard startte zijn carrière als profvoetballer bij het Franse Lille OSC. Daar doorliep hij ook een groot deel van zijn jeugdopleiding. Toen hij bij de hoofdmacht kwam, kreeg hij het wel hard te verduren. Vorige maand verklapte een ex-ploeggenoot al dat Hazard twee keer klappen kreeg van clubgenoten. Eén van die twee legt nu ook uit waarom.

Nicolas Plestan speelde bij de eerste ploeg van Lille toen Hazard doorbrak. "Eden trainde toen zowel met ons als met U21. Hij bekritiseerde ons wanneer hij bij de beloften meedeed", aldus Plestan op de Franse televisie. "Op een ochtend gaf hij mij een hand en vroeg ik: "Waarom geef je mij een hand als me achter de rug zwartmaakt?" Hij haalde gewoon zijn schouders op en daarop gaf ik hem een klap."

De voormalige verdediger is er niet trots op dat hij dat deed. "Maar ik heb er ook geen spijt van. Het is een onderdeel van het leven in de kleedkamer, en er was een gebrek aan respect van zijn kant. Hij had eerder al een opstootje met een ploegmaat. Maar nadien groeide hij wel uit tot een harde werker. En op dit gedrag na, dat je op zijn jonge leeftijd kan afschuiven, is hij een goede kerel die ik respecteer."

Daarmee bevestigt Plestan de woorden van Gregory Tafforeau, die vorige maand al aangaf dat Hazard in zijn jonge dagen slaag kreeg van oud-teamgenoten. Ook Franck Béria verkocht hem een klap.