Achilles '29 houdt sprankje hoop na spektakel, Jong Ajax venedert VVV

Achilles '29 houdt sprankje hoop na spektakel, Jong Ajax venedert VVV

28-04-2017 21:55
63

Achilles '29 heeft officieuze degradatie uit de Jupiler League vooralsnog weten af te wenden. De ploeg uit Groesbeek toonde op bezoek bij De Graafschap veerkracht in een duel dat vooral voor rust uitermate vermakelijk was.

De Graafschap - Achilles '29 3-3
Bij een nederlaag in Doetinchem zou Achilles zo goed als zeker afscheid moeten nemen van de Jupiler League, omdat officieuze degradatie dan een feit zou zijn. De Groesbeekers leken zich dat op bezoek bij De Graafschap goed in de oren te hebben geknoopt, al moesten ze telkens in de achtervolging. Via Mark Diemers en tweemaal Anthony van den Hurk kwam De Graafschap tot driemaal toe op voorsprong, maar dankzij Jop van Steen, Antonio Stankov en Niek Versteegen hield Achilles zijn laatste hoop levend. Vooral omdat FC Dordrecht met 0-4 verloor van FC Emmen. Met nog één wedstrijd te gaan heeft Achilles twee puntjes minder dan De Schapenkoppen.

VVV-Venlo - Jong Ajax 1-4
VVV-Venlo verzekerde zich afgelopen week al van promotie naar de Eredivisie, waardoor het topaffiche met Jong Ajax slechts om de eer ging. De Amsterdammers, die door de aanwezigheid van Kenny Tete, Jairo Riedeweld, Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en David Neres met een veredelde A-ploeg aantrad. Die impulsen aan kwaliteit werden VVV in het eerste half uur teveel. Mateo Cassierra, Tete en Neres zorgden voor een comfortabele 0-3 voorsprong tijdens de rust.

Nadat Deyoraiso Zeefuik een strafschop veroorzaakte en daarvoor de rode kaart ontving, leek de spanning even terug te keren toen Clint Leemans voor 1-3 zorgde. Toen ook VVV na de rode kaart van Danny Post met tien man verder moest en Vaclav Cerny voor 1-4 zorgde, was het duel gespeeld.

Overige uitslagen:
FC Dordrecht - FC Emmen 0-4
SC Cambuur - FC Eindhoven 4-1
NAC Breda - FC Oss 4-1
Jong PSV - Telstar 1-0
FC Volendam - MVV Maastricht 3-1
Helmond Sport - Almere City 1-1
RKC Waalwijk - Fortuna Sittard 3-0