Van den Brom: Ajax voelde dat perfect aan en speelde er goed op in. Heel knap

Van den Brom: "Ajax voelde dat perfect aan en speelde er goed op in. Heel knap"

11-05-2017 13:32
30

Het wordt donderdagavond spannend tijdens de return tussen Olympique Lyon en Ajax, ondanks het feit dat de Amsterdammers het heenduel van een week geleden met 4-1 wonnen. John van den Brom, trainer van AZ en oud-speler van Ajax, waarschuwt. 

Zijn elftal werd eerder dit jaar twee keer door de mat geveegd door L'OL. "Wij kregen net als Ajax ook een aantal goede kansen in de beginfase, maar benutten ze niet. Daarna sloeg Lyon toe en verloren we uiteindelijk ongelukkig met 1-4", vertelt Van den Brom in De Telegraaf. 

Ajax was juist heel effectief. Woensdag begonnen de Fransen sterk in de Arena, maar Ajax scoorde voor rust twee keer. "Daarna verloor Lyon de controle en moest het snel daarna ook de 2-0 incasseren. Toen viel hun hele elftal uit elkaar. Die backs bleven maar aanvallend denken en gaven voortdurend ruimtes weg. Ajax voelde dat perfect aan en speelde er goed op in. Heel knap."

Natuurlijk heeft Ajax een goede uitgangspositie, weet de coach. "Ik hoop voor de club, maar ook voor het hele Nederlandse voetbal, dat ze de finale halen."