De Eredivisie-flops: PSV hofleverancier, drie keepers in de lijst

De Eredivisie-flops: PSV hofleverancier, drie keepers in de lijst

15-05-2017 11:00
10

Het Eredivisie-seizoen zit er, op de play-offs na, op. Tijd dus voor de spelers die in speelronde 34 door de ondergrens zakten.

Nick Marsman (FC Twente)
Je laatste wedstrijd voor FC Twente in de Grolsch Veste en dan vijf keer vissen. Nee, het was geen middag die Marsman zich graag zal blijven herinneren. Het was een optreden dat symbolisch was voor het seizoen van de Twente-goalie.

Jeroen Zoet (PSV)
PSV won met 4-1 van PEC Zwolle, maar door een enorme blunder van Zoet leek het er lang op dat de Zwollenaren gingen winnen in Eindhoven. Zoet kende een prima seizoen, maar sloot helaas voor hem af met een minder optreden.

Iliass Bel Hassani (AZ)
Hij werd om tactische redenen één minuut voor rust gewisseld. Onnodig pijnlijk van John van den Brom, maar wat óók gezegd mag worden is dat Bel Hassani dit seizoen matig was. Van de uitblinker bij Heracles Almelo werd veel meer verwacht.

Mike te Wierik (Heracles Almelo)
Uitglijden doet niemand bewust, maar het is een understatement om te zeggen dat Te Wierik niet z'n beste wedstrijd voor Heracles speelde. Na 38 seconden gleed hij uit, waarna Kuyt ijskoud profiteerde. Ook bij de 2-0 zag hij er niet goed uit.

Kristoffer Peterson (Heracles Almelo)
Spits Samuel Armenteros kon geen potten breken in de Kuip, maar dat had vooral te maken met de armetierige aanvoer. Zo kwam linksbuiten Peterson, een man van wie je wat mag verwachten, geen moment in de wedstrijd.

David Neres (Ajax)
Hij begon de voorbije weken beter in zijn spel te komen, maar zondag was Neres slordig, heel slordig. De rechtsbuiten kwam amper in het spel voor en was, als hij een kans kreeg, onzorgvuldig. Dat soort kansen kun je over tien dagen in Stockholm niet missen.

Thomas Kok (Willem II)
De debutant bij de Tilburgers had het zwaar met Justin Kluivert. Dat is geen schande, zeker niet in je eerste wedstrijd in het betaald voetbal. De negentienjarige Kok zal blij zijn geweest dat het erop zat zondag.

Davy Pröpper (PSV)
Hij is ook een van de spelers van wie dit seizoen meer verwacht mocht worden. Hij zakte niet door de ondergrens dit seizoen, maar dat beetje extra ontbrak. Tegen PEC Zwolle speelde Pröpper zwak.

Gaston Pereiro (PSV)
Wanneer komt Pereiro eens echt los? Het begint lang te duren. De Uruguayaan werd tegen PEC bij een 0-1 achterstand gewisseld en had opnieuw niks laten zien. Volgend jaar de echte doorbraak?

Mitchell Paulissen (Roda JC)
Roda maakte zondag in Arnhem geen moment aanspraak op een gelijkspel of zege. Paulissen was een van de spelers die niet thuis gaf in Gelredome. Als klap op de vuurpijl pakte hij nog rood en mist hij het eerste duel in de nacompetitie.

Stefan Thesker (FC Twente)
De defensie van FC Twente leek tegen Groningen een snipperdag op te hebben genomen. Vier doelpunten voor rust tegen krijgen, dan doe je iets goed verkeerd. Thesker vormde het hart van die defensie én maakte een eigen doelpunt.

Yuki Kobayashi (sc Heerenveen)
Vormde in de eerste seizoenshelft de smeerolie tussen de frivole spelers van Heerenveen. In de tweede seizoenshelft is alles anders en stokt ook het spel van de Japanner, die zondag tegen NEC geen raad wist met de Nijmegenaren.

Theo Zwarthoed (Go Ahead Eagles)
Hij keepte zondag op z'n zachtst gezegd ongelukkig tegen Sparta. Drie doelpunten kreeg hij tegen. Bij twee daarvan bewoog hij totaal niet. Bij de derde deed hij dat wel, maar koos hij de verkeerde hoek.

Milan Massop (Excelsior)
Vorige week speelden de Kralingers zich veilig tegen Feyenoord en dat was te zien tegen ADO. Het vuur was weg bij Excelsior, dat een pak slaag kreeg in Den Haag. Massop was de verdediger die het slechtst in de wedstrijd zat.