'Dan lees ik dat die spelers daardoor niet naar Nederland willen komen. Onzin'

'Dan lees ik dat die spelers daardoor niet naar Nederland willen komen. Onzin'

18-05-2017 07:19
39

Jan Smit heeft een antwoord klaar voor iedereen die kritisch is op kunstgras. De voorzitter van Heracles Almelo, die na dit seizoen zijn functie neerlegt, vertelt waarom het voordelig is. Ook zegt hij dat kunstgras niet meer blessures veroorzaakt dan normaal.

"Iedereen voetbalt maar lekker waar die op wil voetballen", zegt Smit in de Volkskrant. "Bij Heracles krijgen wij het niet voor elkaar om hier het jaar door een goede grasmat neer te leggen. Het kunstgras heeft voor ons alleen maar voordelen. Wij kunnen de jeugd hier de hele week op laten trainen en spelen. Toen we nog geen kunstgras hadden, was het veld de helft van het jaar onbespeelbaar en werd er door de jeugd niet eens op getraind."

Smit denkt niet dat kunstgras extra pijntjes oplevert. "Het is wetenschappelijk aangetoond dat er niet meer blessures komen door kunstgras", vervolgt Smit. "Het spelletje verandert er nauwelijks door. Dan hoor ik dat buitenlandse spelers niet naar Nederland willen komen omdat ze hier op kunstgras moeten voetballen. Wat een onzin, denk ik dan."

"Als ik die spelers morgen een jaarsalaris van vijf miljoen euro geef, voetballen ze nog op de vloerbedekking in mijn kantoor. Het draait allemaal om geld. Dacht je dat die voetballers in de zandbak in het Midden-Oosten op een fijne ondergrond spelen?"