Grote verrassing in voorselectie Oranje: Ik hoorde het van mijn vriendin

Grote verrassing in voorselectie Oranje: "Ik hoorde het van mijn vriendin"

19-05-2017 12:34
22

Hij is misschien wel de meest verrassende naam in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal: Sergio Padt. De doelman van FC Groningen ziet een droom uitkomen.

"Het klinkt cliché maar hier droom je van", zegt Padt, na Jasper Cillessen (FC Barcelona) en Jeroen Zoet (PSV) de derde keeper in de voorselectie van Oranje-bondscoach Dick Advocaat, tegen RTV Noord. "Het is een stap in de goede richting."

De doelman Groningen vernam het mooie nieuws donderdagavond. "Ik hoorde van mijn vriendin dat ik in de voorselectie was opgenomen. Ik was er zelf niet echt mee bezig. Ik heb wel gekeken wie eventueel de concurrenten zijn en dan heb je stiekem een beetje hoop. Maar zoiets spreek je niet hardop uit."

Op 25 mei wordt de definitieve selectie bekendgemaakt. Padt weet nog niet of hij de laatste schifting overleeft. "Er zijn maar drie keepers geselecteerd, maar je weet niet of de bondscoach ze uiteindelijk alle drie wil meenemen of dat er een afvalt. Voorlopig richt ik me eerst nog op de play-offs. Pas later ga ik me met Oranje bezighouden."

Lees ook: Advocaat verrast met Padt en Aké in eerste voorselectie Nederlands elftal