Messi troeft Dost af: Als ik dan toch van iemand moet verliezen

Messi troeft Dost af: "Als ik dan toch van iemand moet verliezen"

22-05-2017 22:47
13

Bas Dost is op een haar na afgetroefd door Lionel Messi. De spits van Sporting Portugal scoorde dit seizoen 34 keer, maar de Argentijn van FC Barcelona deed dat 37 keer. 

"Als ik dan toch van iemand moet verliezen, dan heel graag van Messi", zegt de Nederlander in gesprek met RTV Drenthe. "Als je ziet welke spelers er in de top van het klassement staan, dan kan ik ook alleen maar trots zijn. De titel gaat naar een absolute wereldster. Of ik inmiddels ook tot die categorie behoor? Het gaat in ieder geval wel heel goed."

"Ik kwam hier als duurste aankoop ooit, kreeg meteen veel vertrouwen en heb het hier geweldig naar mijn zin", vervolgt de boomlange spits. "Toch is het seizoen, puur persoonlijk, echt boven verwachting goed gegaan. Volgens de statistieken loop ik 1 op 1, maar ik heb maar 31 duels van de 34 gespeeld. Dus eigenlijk is het gemiddelde hoger."

Sporting eindigde op een voor Dost teleurstellende derde plek in de Portugese competitie. "Dat is gewoon niet goed genoeg. We hebben ons niet eens rechtstreeks geplaatst voor de Champions League, maar spelen in de voorronde. Dat moet volgend seizoen echt beter. Dat wordt ook mijn volgende doel hier: kampioen worden."