Update: Van Leer hoort gerucht: Mijn zaakwaarnemer zal vast bezig zijn

Update: Van Leer hoort gerucht: "Mijn zaakwaarnemer zal vast bezig zijn"

25-05-2017 22:47
17

Niet Kostas Lamprou, maar Benjamin van Leer lijkt de nieuwe doelman van sc Heerenveen te gaan worden. Roda JC, de club van de sluitpost, heeft bijna een akkoord bereikt met de directie van de Friezen.

Dat melden 'Limburgse bronnen' aan Tjerkstra Media. De transfer is volgens het medium op enkele details na rond. Van Leer heeft dit seizoen hoge ogen gegooid in Kerkrade en was meerdere malen de uitblinker aan de zijde van Roda. Dat heeft hem de interesse van Heerenveen opgeleverd. In Limburg heeft de doelman nog een contract tot 2019, maar daarin staat wel een degradatieclausule.

Roda strijdt momenteel nog tegen degradatie en weet na zondag of het komend seizoen in de Eredivisie actief is of degradeert naar de Jupiler League. Naar verluidt was ook Willem ll-doelman Lamprou in de race om Erwin Mulder op te volgen in Friesland. Laatstgenoemde doelman vertrekt waarschijnlijk bij Heerenveen.

Update 22.45: In gesprek met FOX Sports geeft Van Leer aan van niets te weten. "Ik weet het zelf niet. Voor de wedstrijd kreeg ik al berichten van vrienden: zou je ons niet eerst op de hoogte brengen? Mijn focus ligt daar nu niet op. Mijn zaakwaarnemer zal vast bezig zijn. Ik heb tegen hem gezegd dat ik dit seizoen goed wil afsluiten. Ik weet net zoveel als jullie. Ik was best verbaasd over het berichtje en bel m'n zaakwaarnemer pas na het weekend."