Van Bronckhorst over 'verdrietige' week: 'De club toonde zich toen één familie'

Van Bronckhorst over 'verdrietige' week: 'De club toonde zich toen één familie'

26-05-2017 17:36
18

Giovanni van Bronckhorst meent dat de grote kracht van Feyenoord dit seizoen was dat het team één hecht front vormde. Dat gold vooral bij tegenslagen buiten het voetbalveld, aldus de trainer van de Rotterdamse kampioen.

Zo kende de Feyenoord-selectie begin november een zware week, met het overlijden van de moeder van Tonny Vilhena, een lastige uitwedstrijd in Oekraïne tegen Zorya Luhansk en een nederlaag bij hekkensluiter Go Ahead Eagles. Van Bronckhorst bleef desondanks achter zijn ploeg staan en deelde zelfs een compliment uit. "Zo voelde het op dat moment", zegt hij tegen RTV Rijnmond.

"In de kleedkamer, toen ik de jongens te woord stond, keek ik om mij heen en merkte ik hoe de sfeer was", legt de oefenmeester uit. "Het leek mij gepaster om te zeggen dat ik trots was. Want er is meer dan voetbal. Dat het in de pers niet overal goed werd opgepakt... Het zei zo. Uiteindelijk sta ik voor mijn team."

"Voor het team was dat de zwaarste week", aldus Van Bronckhorst terug. "Voor mij persoonlijk was dat de week van ADO en PSV (in februari, red.). In 48 uur verloor ik mijn oma en mijn tante. Heel die week was het elke dag voorbereiden op PSV en aansluitend het verdriet met de familie verwerken. De club toonde zich toen als één familie, ik had de steun van mijn spelers."