'We hebben meerdere leiders nodig, kunnen het seizoen niet zo laten eindigen'

'We hebben meerdere leiders nodig, kunnen het seizoen niet zo laten eindigen'

26-05-2017 18:28
2

Erik ten Hag wil voorkomen dat het seizoen van FC Utrecht toch nog in mineur eindigt. De oefenmeester toont zich strijdbaar ondanks de 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd van de finale van de play-offs tegen AZ.

"We hebben vaker aangetoond dat we goed terug kunnen komen en in sport is niets onmogelijk", laat Ten Hag weten aan de clubsite. "Maar het wordt een zware klus, waarbij wij onze kansen moeten pakken willen we de strijd nog in ons voordeel beslissen. We hebben meerdere leiders nodig in het veld en de absolute wil om te winnen."

"FC Utrecht heeft een fantastisch seizoen gedraaid en dat kunnen we niet op deze manier laten eindigen", vervolgt Ten Hag, die over Yassin Ayoub en Zakaria Labyad denkt te kunnen beschikken, meldt Voetbal International. Ayoub is grieperig, terwijl Labyad na het duel in Alkmaar over pijntjes klaagde. Sofyan Amrabat is geschorst voor het treffen van zondag.

AZ-coach John van den Brom is vastbesloten om de spanning niet terug te laten keren. "We willen nu ook onze 56ste officiële wedstrijd van het seizoen goed afsluiten." Hij verwacht met dezelfde elf spelers te beginnen. "Tenzij er zaterdag iemand door zijn hoeven zakt. Maar dat verwacht ik niet. Er zit veel energie en adrenaline in die gasten. Die zijn tijdig hersteld."