Update: 'Zivkovic kreeg donderdag rondleiding bij Belgische club'

Update: 'Zivkovic kreeg donderdag rondleiding bij Belgische club'

01-06-2017 18:55
37

Richairo Zivkovic speelt komend seizoen mogelijk in de Belgische competitie. De spits van FC Utrecht, gehuurd van Ajax, staat namelijk in de belangstelling van KV Oostende. De Belgen zijn in verregaande onderhandelingen met de Amsterdamse club.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Oostende gaat uit van een vertrek van spits Landry Dimata, die in de belangstelling staat van VfL Wolfsburg, en heeft de naam van Zivkovic omcirkeld als opvolger van de Belg. Het Laatste Nieuws verwacht dat de transfer van Zivkovic naar België binnen enkele dagen in kannen en kruiken is. 

Zivkovic werd het afgelopen seizoen door Ajax verhuurd aan Utrecht. De twintigjarige spits was onder trainer Erik ten Hag negentien keer basisspeler. In totaal maakte hij acht goals voor de Utrechters. Ajax nam Zivkovic in 2014 over van FC Groningen. De jonge aanvaller kon in Amsterdam nooit echt indruk maken. De club verhuurde hem vorig seizoen aan Willem ll. Na zijn terugkeer bij Ajax, stalde de club hem in Utrecht.

Update 18.55: Voetbal International bevestigt de belangstelling van Oostende voor Zivkovic. Donderdag kreeg de jonge spits een rondleiding bij de Belgische club. Over een contract is er nog niet onderhandeld, weet VI. Nu Ajax Klaas-Jan Huntelaar heeft aangetrokken, is er voor Zivkovic definitief geen plek meer in Amsterdam.