Barcelona én Ajax lijken Cruijff te benaderen: Dat wil ik graag verduidelijken

Barcelona én Ajax lijken Cruijff te benaderen: "Dat wil ik graag verduidelijken"

05-06-2017 14:46
25

De kans bestaat dat Jordi Cruijff aan de slag gaat bij FC Barcelona. Hij zou zijn benaderd door voorzitter Josep Maria Bartomeu. Ook Ajax zou hem op de korrel hebben.

Vorige week bleek dat Cruijff in beeld is om het 'transferteam' van Barcelona te versterken. Die geruchten worden steeds concreter. Het Spaanse AS schrijft maandag dat Barça hem wil benoemen als nieuwe sportief directeur. Cruijff bekleedt die functie op dit moment bij Maccabi Tel Aviv.

"Ik moet respectvol zijn", reageert hij. "Op dit moment werken hier al mensen die het goed doen. Ik ben daarom extra terughoudend en zal niet ingaan op speculaties. De club en ik hebben nog niets afgesproken, dat wil ik graag verduidelijken."

Volgens Spaanse media is de 43-jarige Cruijff óók benaderd door Ajax. Het is niet duidelijk wat voor rol de Amsterdammers voor hem in gedachten hebben, omdat directeur spelerszaken Marc Overmars niet lijkt te vertrekken.

De timing van de link tussen Barça en Cruijff is logisch, omdat men maandag bij elkaar is voor verschillende activiteiten voor de Johan Cruijff Foundation in Barcelona. Als voetballer speelde Jordi tussen 1994 en 1996 twee seizoenen in het eerste elftal van Barcelona.