FC Utrecht gaat maar door en presenteert vierde versterking: Veel potentie

FC Utrecht gaat maar door en presenteert vierde versterking: "Veel potentie"

08-06-2017 12:17
20

Bilal Ould-Chikh gaat aan de slag bij FC Utrecht. De negentienjarige aanvaller heeft een tweejarig contract ondertekend in stadion Galgenwaard. Dat maakt Utrecht donderdagmiddag bekend. Ould-Chikh was clubloos sinds zijn vertrek bij Benfica in maart 2017. 

"Bilal hebben we uitgebreid kunnen ervaren tijdens de periode waarin hij met onze beloftenploeg en ons eerste elftal trainde", legt trainer/technisch manager Erik ten Hag uit. "Tijdens de voorbije weken heeft hij bevestigd een jonge speler met veel potentie te zijn. Samen zullen wij gericht aan de slag gaan om zijn talent tot bloei te laten komen."

Ould-Chikh maakte deel uit van de jeugdopleidingen van Feyenoord, RBC Roosendaal en Willem II/RKC, voordat hij bij FC Twente belandde. In 2014/15 debuteerde hij in de Eredivisie namens de formatie uit Enschede. In de zomer van 2015 betaalde Benfica ruim één miljoen euro voor de tiener. Ruim anderhalf jaar en nul officiële duels later werd het contract van Ould-Chikh verscheurd. In de tweejarige verbintenis van de aanvaller is een optie voor een extra seizoen opgenomen. 

Voor FC Utrecht is Ould-Chikh de vierde versterking voor komend seizoen. Eerder werden Cyriel Dessers, Sander van de Streek en Simon Makienok gecontracteerd. Daarnaast wordt Chris David waarschijnlijk op korte termijn gepresenteerd.