Advocaat kritisch op middenvelder: 'Hij heeft alles, maar moet meer aanwezig zijn'

Advocaat kritisch op middenvelder: 'Hij heeft alles, maar moet meer aanwezig zijn'

09-06-2017 07:24
19

Dick Advocaat maakt er geen geheim van dat hij meer verwacht van Kevin Strootman. De middenvelder van AS Roma speelt – met negatieve hoofdrollen tegen Zweden en Bulgarije - op zijn zachtst gezegd een ongelukkige kwalificatiereeks.

"Strootman moet meer aanwezig zijn bij Oranje. Daar hebben we het over gehad", laat Advocaat weten aan het Algemeen Dagblad. "En hij is daarvan doordrongen. Ik volg de Italiaanse competitie en daar wordt beduidend anders gespeeld dan bij ons, dat is iets wat een aanpassing vergt als hij zich meldt bij Oranje. Maar dat moet hij dan oppakken."

"Hij heeft alles wat een middenvelder nodig heeft en moet tegen Luxemburg nadrukkelijker aanwezig zijn", vervolgt de bondscoach. Strootman vormt vrijdagavond hoogstwaarschijnlijk een middenveld met Georginio Wijnaldum en Wesley Sneijder. "Luxemburg trekt zich met negen man terug op eigen helft en dan moet je spelers hebben met een steekpass. In Bulgarije miste ik behalve beleving ook creativiteit op het middenveld."

Advocaat neemt geen genoegen met half werk. "Ik heb best een hoge pet op van het niveau van deze groep. Ze spelen allemaal bij topclubs in Nederland of in grote buitenlandse competities. Dus zei ik in de eerste bespreking: jullie kunnen geen excuses opvoeren dat er geen kwaliteit is. Alleen, daarmee red je het nog niet natuurlijk. Er komt ook beleving bij kijken. Ze moeten het gewoon laten zien."